Mitglied Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran VVMIran e.V. عضو کانون دفاع از حقوق بش

Mitglied Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran VVMIran e.V. عضو شبکه مدافعین حقوق بشر در ایران

Home

Thursday, 28 November 2024

-

 خودکشی دختر ۱۶ ساله در مسجدسلیمان

 یک دانش آموز دختر ۱۶ ساله در شهر مسجدسلیمان دست به #خودکشی زد و جان خود را از دست داد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک دختر نوجوان خودکشی کرد. هویت وی #سوگند_زمانپور، ۱۶ ساله، دانش آموز و ساکن #مسجد_سلیمان توسط هرانا احراز شده است.

-

 گرگان؛ پیکر بی جان یک کودک کار حدود ۷ ساله در خیابان پیدا شد...

 شب گذشته، پیکر بی جان یک #کودک_کار که پسری حدودا هفت ساله است، در کنار یک سطل زباله در یکی از محله‌ های شهر #گرگان پیدا شد. تحقیقات پزشکی قانونی در خصوص مرگ این کودک ادامه دارد.

-

 گزارشی از بازداشت جواد امینی، نوکیش مسیحی در نوشهر

 نیروهای اطلاعات سپاه، #جواد_امینی، نوکیش مسیحی را در تاریخ ۲۷ آبان‌ماه در #نوشهر بازداشت و به بازداشتگاهی در ساری منتقل کردند.

Monday, 25 November 2024

-

 پژوهش‌ها نشان می‌دهند نیمی از دانش‌آموزان دبیرستانی در ایران علائم افسردگی دارند و ۱۸% آن‌ها اقدام به خودکشی کرده‌اند. همچنین، ۲۱% از این دانش‌آموزان به خودکشی فکر می‌کنند. بررسی دیگری نیز نشان می‌دهد افسردگی در دختران دو برابر پسران است و شیوع افسردگی در دانش‌آموزان مدارس ایران در حال افزایش است.



-

 قتل ۷۶ زن در خانواده در شش ماه؛ لایحه حمایت از زنان کجاست؟

منصوره قدیری جاوید، خبرنگار بخش پژوهش‌های خبرگزاری ایرنا شامگاه شنبه ۱۹ آبان توسط همسرش که وکیل دادگستری است، با ضربات دمبل و چاقو به قتل رسید. چند روز پیشتر از آن در نیمه آبان روزنامه خراسان از قتل زنی ۵۳ ساله با ضربات کلنگ توسط شوهرش خبر داد. و در همین ماه روزنامه‌ها نوشتند مردی میانسال پس از دوسال جدایی از همسرش به خانه برگشت و او را با شلیک گلوله کشت. چندی پیش از آن نیز مردی که با همسرش اختلاف داشت پس از مشاجره با او در پارکینگ منزلشان زن را با شلیک گلوله کشت و سپس خودکشی کرد. اینها مواردی است که در عرض دوماه در مطبوعات و رسانه‌ها منتشر شده است. طبق گزارشی که روزنامه اعتماد در سال جاری در مورد  "زن‌کشی در ایران" منتشر کرد، در ۶ ماه اول سال جاری، ۷۸ زن توسط نزدیکان یا اقوام‌شان اعم از عمو یا پسر عمو با عناوین "ناموسی" به قتل رسیده‌اند.


-

 اعمال گسترده مجازات اعدام از نظر نهادهای حقوق بشری یکی از شاخصه‌های جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته بوده است به گونه‌ای که نام ایران پیوسته در میان دو سه کشوری قرار گرفته که بیشترین شمار اعدام در سال را دارند. 

اتکا به اعدام از نظر منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی از جمله اهرمی برای سرکوب مقاومت‌ها و اعتراض‌های مدنی بوده است با این تصور که جامعه دچار ارعاب شود و مقاومت و اعتراضی شکل نگیرد. 

خبری که اخیرا در ایران منتشر شد و از صدور حکم قصاص برای ۶ جوان متهم در "پرونده اکتابان" خبر می‌دهد هم، نمونه دیگری از دستیازی مکرر جمهوری اسلامی به مجازات اعدام برای انتقام و خاموش‌کردن صدای مخالفان تلقی شده است. 
در پرونده اکتابان که به مرگ یک  طلبه بسیجی در شهرک اکباتان در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» می‌پردازد به گفته وکلای پرونده هیچ شاهد و دلیل محکمی برای مشارکت متهمان در این قتل وجود ندارد و پروسه دادرسی نیز دچار اشکالات اساسی متعددی است. 

Wednesday, 20 November 2024

-

 شعبه ۱۳ دادگاه کیفری یک استان #تهران، ۲۳ آبان ماه شش تن از متهمان پرونده معروف به #اکباتان_تهران را به اتهام «مشارکت در قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم کرد.

#نوید_نجاران، ۳۲ ساله، یکی از متهمانی است که در پی صدور این حکم به #اعدام محکوم شده است.

صدور حکم اعدام از سوی شعبه ۱۳ دادگاه کیفری در حالی است که این حکم تنها به امضای دو عضو مستشار دادگاه رسیده و رئیس شعبه ۱۳ با صدور یک رای اقلیتی با حکم اعدام علیه متهمان پرونده مخالفت کرده است.نوید نجاران توسط ماموران اطلاعات سپاه استان خوزستان و دست‌کم چند ماه پس از دیگر متهمان پرونده در #اهواز بازداشت شد.

قانون اساسی :

اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی

اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون (https://bashariyat.org/?page_id=13181) 


اعلامیه جهانی حقوق بشر  :

ماده۳-حق حیات برای همه 

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی  

ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه 

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی (https://bashariyat.org/?page_id=183)

-

 کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل امروز قطعنامه‌ای در محکومیت نقض #حقوق_بشر در جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد. این قطعنامه با ۷۷ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۶۶ رأی ممتنع به تصویب رسید. 

قطعنامه مذکور که به پیشنهاد کانادا  به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه شده بود، به مسائل مختلفی چون افزایش اعدام‌ها، بازداشت‌های خودسرانه، سرکوب معترضان و نقض حقوق زنان اشاره دارد.

-

 بررسی وضعیت کودکان ایران در شاخص‌های کنوانسیون حقوق کودک 

رتبه‌بندی شاخص حقوق کودکان در سال ۲۰۲۴ نشان‌دهنده وضعیت متناقض کودکان در ایران است. در حالی که در برخی حوزه‌ها مانند سلامت و آموزش پیشرفت‌هایی مشاهده می‌شود، در سایر بخش‌ها، به‌ویژه محیط زیست، کودکان با چالش‌های جدی روبرو هستند. این شرایط نیازمند بررسی دقیق‌تر و اقدامات فوری است.

روز جهانی کودک، بیستم نوامبر، فرصتی است برای ارزیابی و توجه به حقوق کودکان در سراسر جهان. جمهوری اسلامی ایران نیز کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل را با شرط "عدم مغایرت با قوانین داخلی و موازین اسلامی" پذیرفته است. این کنوانسیون هر فرد زیر ۱۸ سال را کودک تعریف می‌کند، اما اجرای این تعریف در چارچوب قوانین و سیاست‌های ایران همواره با چالش‌هایی همراه بوده که بررسی وضعیت حقوق و رفاه کودکان ایرانی را ضروری می‌سازد.

ایران در شاخص کلی حقوق کودکان رتبه ۹۱ را در میان کشورهای جهان دارد و امتیاز کلی آن ۰.۷۰۳ است. این شاخص بر اساس پنج معیار اصلی رتبه‌بندی می‌شود: سلامت، زندگی، آموزش، حفاظت و محیط زیست. سلامت: ایران در این بخش رتبه ۶۸ را با امتیاز ۰.۹۳۸ به دست آورده است. این رتبه نشان‌دهنده دسترسی نسبی به خدمات بهداشتی و مراقبت‌های پزشکی برای کودکان است. اما همچنان چالش‌هایی مانند سوءتغذیه در مناطق محروم وجود دارد.


-

 گزارش دیده‌بان حقوق بشر در باره انبوه احکام اعدام در ایران...

همزمان با سالگرد  اعتراضات آبان ۹۸  که به دلیل سرکوب خشن و خون‌بار معترضان از سوی جمهوری اسلامی به "آبان خونین"  شهرت یافت، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی جدید عنوان کرده حکومت ایران از اعدام به عنوان ابزاری برای "مقابله با زندانیان سیاسی و سرکوب اقلیت‌های قومی" استفاده می‌کند.
در گزارشی که این سازمان حقوق بشری چهارشنبه ۳۰ آبان ( ۲۰ نوامبر) منتشر کرد آمده، قوه قضائیه جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر انبوهی احکام جدید اعدام صادر و از این طریق زندانیان سیاسی، اقلیت‌های قومی و اتباع خارجی را به مجازات مرگ محکوم کرده‌ است. در گزارش فوق به نقل از ناهید نقشبندی، سرپرست پژوهش‌گری ایران در دیده‌بان حقوق بشر نوشته شده است: «مقامات ایران از مجازات اعدام به عنوان ابزار ارعاب استفاده می‌کنند و مشخصاً اقلیت‌های قومی و مخالفان سیاسی را پس از محاکمه‌های نامنصفانه هدف می‌گیرند.» ناهید نقشبندی هدف این تاکتیک را که او ظالمانه برشمرده، "سرکوب هر مخالفتی با دولت استبدادی با تهدید دانست." قوه قضائیه در هفته‌های اخیر پنج مرد کرد را به اتهام "جاسوسی برای اسرائیل" به اعدام محکوم کرده‌ است.  دفتر روابط عمومی دادگستری آذربایجان غربی ۱۶ آبان خبر داده ۴ زندانی در دو پرونده مجزا به اعدام محکوم شده‌اند. محکومیت این زندانیان به "جاسوسی برای اسرائیل و همکاری با سرویس جاسوسی موساد" عنوان شده بود. دادگاه انقلاب ارومیه ۱۲ آبان، ناصر بکرزاده از ارومیه را نیز به اتهام مشابه به اعدام محکوم کرده بود. به گزارش مجموعه حقوق بشری "شبکه‌ حقوق بشر کردستان در احکامی دیگر ادریس آلی و آزاد شجاعی، دو شهروند کُرد اهل سردشت، به همراه رسول احمد رسول، شهروند اهل شهر سلیمانیه اقلیم کردستان عراق از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به اتهام "جاسوسی برای اسرائیل"  به اعدام محکوم شدند.

Friday, 15 November 2024

-

 خشونت خانگی؛ زنی که با ضربه کلنگ همسرش به کما رفته بود، جانباخت...

زنی ۵۳ ساله در مشهد که چندی پیش در پی حمله همسرش با کلنگ، به کما رفته بود، به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان جان باخت.

-

 کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل از صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی ابراز نگرانی کرد...

این کمیته با بیان اینکه خانم مرادی سومین زن کنشگری است که پس از پخشان عزیزی و شریفه محمدی به اعدام محکوم شده است، از مقامات ایران خواست تا احکام اعدام را متوقف کرده و در نهایت این مجازات را لغو کنند.

-

 دادگاه انقلاب اصفهان؛ صدور حکم ۱۶۱ سال حبس برای ۲۲ متهم سیاسی توسط قاضی توکلی

بیست و دو متهم سیاسی به نام های سمانه (سما) عمو شاهی، مرجان بشتام، شمیم بهارزاده، مینو حیدری، مهشاد کشانی، هدی صادقی، عرفان خلیلیان، مهرشاد برجیان، پویا طالبیان، مریم فرهنگ، کیان طالبی، مینا ندایی، روزبه دانا، پویا دانا، بهار سلیمانی، محمدرضا قطبی زاده، سیما ترکیان، زینب (مریم) پرنده، محمد سخنور، امیر عجمیان، پارسا حاجی آقایی و امیر سالاری توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی محمد توکلی مجموعا به ۱۶۱ سال حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۲۲ متهم سیاسی به حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند. بر اساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی محمد توکلی صادر و اواسط آبان ماه، به این شهروندان به صورت شفاهی ابلاغ شده، سمانه عموشاهی به ۲۳ سال حبس، مرجان بشتام و مینو حیدری هر کدام به ۱۱ سال حبس، شمیم بهارزاده به هشت سال حبس و مهشاد کشانی، هدی صادقی، عرفان خلیلیان، مهرشاد برجیان، پویا طالبیان، مریم فرهنگ، کیان طالبی، مینا ندایی، روزبه دانا، پویا دانا، بهار سلیمانی، محمدرضا قطبی زاده، سیما ترکیان، زینب (مریم) پرنده، محمد سخنور، امیر عجمیان، پارسا حاجی آقایی و امیر سالاری هر کدام به شش سال حبس محکوم شده اند. همچنین از بابت مجازات های تکمیلی هر یک از این افراد به دو سال منع خروج از کشور و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی محکوم شدند.

-

 مرگ اعتراضی  کیانوش سنجری، ۴۲ سال زندگی در حسرت آزادی و...

کیانوش سنجری متولد شهریور ۱۳۶۱، فعال دانشجویی، وبلاگ‌نویس و روزنامه‌نگار بود. او اولین بار زمانی که تنها ۱۷ سال داشت و از نظر قوانین بین‌المللی "کودک" محسوب می‌شد در جریان اعتراضات و درگیری‌های کوی دانشگاه تهران بازداشت شد و چندین ماه را در سلول انفرادی گذراند.
او در عمر ۴۲ ساله‌اش مجموعا ۹ بار بازداشت شد و روی هم رفته دو سال زندانی بود که از این زمان ۹ ماه آن را در سلول انفرادی گذراند. او در گفت‌وگویش با سازمان عفو بین‌الملل نروژ درباره سلول انفرادی گفته بود: ««این حالت شبیه نبردی است بین روح و جسم. در تنهایی مطلق نگه داشتن در سلول انفرادی آزاردهنده‌ترین شکنجه سفید است.» 
خبر از دویچه وله-DW

-

 در ادامه موج گسترده اجرای احکام اعدام در ایران، پنج زندانی دیگر نیز در زندان‌های ارومیه، تبریز و کاشان به دار آویخته شدند...

بنا بە گزارش سازمان حقوق بشر ایران، حکم اعدام یک زندانی به نام «امید شیخ‌کانلو میلان»، روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه، زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد. آقای شیخ‌کانلو میلان اهل سلماس بود و از سه سال پیش با اتهام تجاوز بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. همزمان در سحرگاه روز چهارشنبه ۲۳ آبان‌ماه، حکم دو زندانی که پیشتر در پرونده‌هایی جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان تبریز به اجرا درآمد.

Monday, 11 November 2024

-

 📸 عکس روز: به یاد قربانیان نسل‌کشی نازی‌ها 

در کف خیابان‌ها در بسیاری از شهرهای آلمان پلاک‌های مکعبی و طلایی‌ رنگی دیده می‌شوند که بر روی آنها نام و مشخصات قربانیان نسل‌کشی نازی‌ها درج شده است. به مرور زمان برخی از این پلاک‌ها فرسوده یا کمرنگ می‌شوند. هر سال کارزارهایی برای رسیدگی و تمیز کردن این پلاک‌ها به راه می‌افتد تا یاد این قربانیان از میان نرود. عکس تصویری از پلاک‌های تمیزشده در شهر کمنیتس در شرق آلمان را نشان می‌دهد.

-

 اعتراض به صدور حکم اعدام برای «وریشه مرادی»

 جمعی از زنان سیاسی محبوس در زندان اوین، در اعتراض به صدور حکم اعدام برای «وریشه مرادی» در حیاط بند زنان این زندان تجمع کردند. بنا بر گزارش دادبان، در این تجمع، زنان زندانی اقدام به سر دادن شعارهایی در اعتراض به این حکم کردند.
این زندانیان در این تجمع با سر دادن شعارهایی همچون«وریشه مرادی آزاد باید گردد» و «زن، زندگی، آزادی» خواستار لغو احکام اعدام وریشه مرادی، «پخشان عزیزی» و دیگر محکومان به اعدام شدند.

Saturday, 9 November 2024

-

 سرو غذای مسموم در خوابگاه موجب مسمومیت ۷۰ دانشجو شد...

 در پی سرو غذای مسموم در خوابگاه پردیس “شهدای مکه” دانشگاه فرهنگیان در تهران، ۷۰ #دانشجو دچار مسمومیت شده و به مراکز درمانی منتقل شدند.


-

آمریکا تداوم نقض‌ فاحش و مکرر آزادی مذهبی در ایران را محکوم کرد...
 کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا در بیانیه‌ای ادامه نقض فاحش آزادی مذهبی در ایران را محکوم کرد. این بیانیه که روز جمعه ۱۸ آبان منتشر شد، به اعدام آروین قهرمانی، جوان یهودی به عنوان یکی از موارد اعدام طی یک ماه اخیر در جمهوری اسلامی اشاره کرده است. 
 او متهم به قتل در جریان یک منازعه بود. این بیانیه، با تاکید بر تخلفات قضایی در رسیدگی به این پرونده می‌افزاید که عدم جایگزین کردن اعدام با مجازات دیگر "به دلیل یهودی بودن او بوده است". سوزی گلمان، کمیسیونر کمیسیون آزادی مذهبی اعدام آروین قهرمانی را نقض فاحش آزادی مذهبی و نشانه وضعیت "مخاطره‌آمیز" یهودیان در جمهوری اسلامی دانست. او از دولت آمریکا خواست تا قانون مربوط به تحریم‌های هدفمند علیه مقامات بلندپایه و نهادهای مسئول نقض حقوق بشر و آزادی مذهبی در ایران را به‌طور کامل اجرا کند. 

Wednesday, 6 November 2024

-

 زنان مخالف حجاب اجباری در ایران نه تنها با فشارهای قانونی بلکه با افزایش خشونت و تهدیدهای خیابانی مواجه‌اند. 

با افزایش کمپین های حکومت برای تحمیل بیشتر پوشش مدنظر خود بر زنان ایرانی، فضای عمومی برای زنانی که مقاومت می کنند به محیطی پر از ترس تبدیل شده و برخورد قضایی نیز به‌جای حمایت از آنان، اجرای قوانین حجاب را اولویت داده و کرامت انسانی آن‌ها را نادیده می‌گیرد.
در ماه‌های اخیر، موارد نگران‌کننده‌ای از خشونت و ارعاب علیه زنانی که با قوانین حجاب اجباری مخالفت می‌کنند، در سطح خیابان‌های ایران گزارش شده است. گزارش‌های متعدد حاکی از آن است که افراد ناشناس، به‌ویژه موتورسواران، اقدام به تهدید و آزار زنان بی‌حجاب در فضاهای عمومی کرده‌اند. هرانا گزارش‌های افزایش خشونت خیابانی را با دقت دنبال می‌کند. زنان در ایران نه تنها با پیامدهای قانونی ناشی از حجاب اجباری روبه‌رو هستند، بلکه با خطرات فزاینده‌ای در زمینه امنیت شخصی مواجه‌اند؛ چرا که موارد آزار و ارعاب از سوی افراد ظاهر خودسر افزایش یافته است.

-

 🎥 در روزهای گذشته، یک موزیسین جوان بهایی در تهران به نام «بهراد آذرگان»، به یازده سال زندان محکوم شد.


-

  "اعدام دست‌کم ۱۳ زندانی" در ایران طی دو روز

در دو روز گذشته، دست‌کم ۱۳ زندانی در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند. 
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سحرگاه امروز، چهارشنبه ۱۶ آبان ماه، دست‌کم چهار زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند. دو نفر از این زندانیان به نام‌های مصطفی سرلک و محمدحسین بیات به اتهام "قتل" و دو نفر دیگر به نام‌های محمد تاجیک و صادق (با فامیلی نامشخص) که اهل افغانستان هستند، به اتهام "تجاوز به عنف" به اعدام محکوم شدند. همچنین بر ا‌ساس گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه سه‌شنبه ۱۵ آبان دست‌کم ۹ زندانی دیگر در زندان‌های یزد، زاهدان، مشهد، جیرفت و همدان به اتهام "قتل عمد و در ارتباط با مواد مخدر" اعدام شدند.

-

  خودکشی دختر محصل به دلیل احتمال اخراج از مدرسه به خاطر حجاب

روز ۱۳ آبان خبر خودکشی یک دختر ۱۶ ساله افغان که دانش‌آموز مدرسه‌ای در شهرری بود، منتشر شد. حال جزییات بیشتری از این واقعه افشا شده است.
پدر این دختر روز ۱۶ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری رکنا گفت، روز حادثه از مدرسه با او تماس گرفته و گفته‌اند، دخترش به جای شلوار فرم، شلوار جین پوشیده است. بعدازظهر همان روز دوباره از مدرسه تماس می‌گیرند و می‌گویند، آرزو بدون هماهنگی از مدرسه خارج شده است. مدتی بعد در سومین تماس به پدر می‌گویند که سریع خودش را به بیمارستان برساند و وقتی خانواده به بیمارستان می‌رسد، با پیکر بی‌جان آرزو روبرو می‌شود. پدر آرزو گفته، این اولین بار نبوده که مسئولان مدرسه با آرزو بدرفتاری کرده‌اند. او از مسئولان مدرسه شکایت کرده است.